Home Buitenschoolse opvang

Veilig verzekeren:

logo qshops

logo geschilonline


Tips over buitenschoolse opvang | Gastouderverzekering.nl

Hoe worden uw kinderen opgevangen

Buitenschoolse opvang, is vooral de laatste decennia enorm toegenomen. Bijna ieder gezin met kinderen heeft tegenwoordig twee werkende ouders. Vroeger kon een gezin nog rondkomen van een inkomen zodat, de moeder niet hoefde te werken en thuis kon blijven om de kinderen op te vangen voor, in de pauzes en na schooltijd. Deze kinderopvang is enorm belangrijk voor de juiste begeleiding en opvoeding op momenten dat de ouders nog niet thuis zijn. Om hier op in te springen, zijn er inmiddels tal van buitenschoolse opvang tehuizen en gastouder gezinnen. Buitenschoolse opvang betreft vooral kinderen van de basisschool. Dit wil zeggen t/m 12 jaar. Voordat u uw kinderen na een buitenschoolse opvang doet, is het van groot belang dat u goed naar de faciliteiten en de begeleiding kijkt.

Wat kost buitenschoolse opvang

Het is belangrijk dat u buitenschoolse opvang regelt bij een erkende kinderopvang of gastouderbedrijf, dat bij de gemeente geregistreerd is. De ouders krijgen dan een maandelijkse factuur toegestuurd. De kosten voor de kinderopvang is per organisatie verschillend. Wel wordt er rekening gehouden met het aantal kinderen van een gezin dat gebruik maakt van de kinderopvang en het aantal uren dat er kinderopvang is. Daarnaast tel het door de belasting vastgestelde verzamelinkomen ook mee.

Krijg ik een vergoeding

U kunt een toeslag voor de kinderopvang krijgen. De maximum uurprijs in 2010 waarvoor u een toeslag kunt aanvragen is € 6,25. Let goed op er zit namelijk verschil in de uurprijzen per soort buitenschoolse opvang. Kinderopvangtoeslag kunt u bij de belastingdienst aanvragen. Zijn beide ouders echter werkeloos of arbeidsongeschikt, dan kunt u de toeslag aanvragen bij het UWV of de gemeente.

 


Over Gastouderverzekering.nl | Contact | Inloggen | Disclaimer | Privacy Policy
© 2007 - 2021 | Gastouder Verzekering | Voor gastouder en bij kinderopvang