Home Gastouderacademie

Veilig verzekeren:

logo qshops

logo geschilonline


Gastouderacademie | Gastouderverzekering.nl

Gastouders

Een vorm van opvang is het inschakelen van een gastouder. Meestal breng je je kind(eren) in dit geval naar iemands huis.

Een gastouder zorgt voor je kindje op de tijden dat je aan het werk bent, het werkt dus ongeveer hetzelfde als een crèche, maar het verschil is dat je kindje meer individuele aandacht krijgt.

De overheid helpt de Nederlandse burgers met kinderopvangtoeslag, maar alleen als de gastouder een diploma voor gastouder heeft gehaald. Dit kan door middel van de gastouderacademie. In dit artikel leggen we daar mee over uit.

Gastouderacademie

Via een online leeromgeving worden gastouders opgeleid. Zowel gastouderbureaus als diverse scholen maken hier gebruik van.

Met de gastouderacademie krijgt u een goede voorbereiding op het beroep gastouder. Als u al gastouder bent biedt de gastouderacademie een goede nascholing.

De modules van de gastouderacademie zijn ontwikkeld door mensen uit de praktijk. Omdat zij exact weten wat belangrijk is en wat ouders belangrijk vinden, is dit de ideale combinatie. Vanuit zeer herkenbare situaties die in de praktijk voorkomen, wordt er gewerkt tijdens de oplossing. Met afwisselende werkvormen en meerdere dingen om goed over na te denken, vinden veel mensen de opleiding erg leuk om te doen.

Diploma gehaald

Als je eenmaal je diploma hebt gehaald voor gastouder, kan je je inschrijven bij een gastouderbureau. Geef duidelijk aan wat je ambities zijn. Hou er rekening mee dat gastouder zijn een verantwoordelijk beroep is, je werkt immers met andermans kinderen. Behalve je diploma via de gastouderacademie, moet je ook altijd je gevoel volgen en normen en waarden aanhouden.

 


Over Gastouderverzekering.nl | Contact | Inloggen | Disclaimer | Privacy Policy
© 2007 - 2021 | Gastouder Verzekering | Voor gastouder en bij kinderopvang