Home Gastouderbureau's

Veilig verzekeren:

logo qshops

logo geschilonline


Gastouderbureau's | Gastouderverzekering.nl

Dit gedeelte op de website is voor Gastouderbureau's. Voor informatie voor Gastouders klikt u hier.

Aansprakelijkheid van Gastouderbureau's

Heeft u in uw voorwaarden staan dat uw gastouders het risico van aansprakelijkheid dragen en (eventueel) daarvoor een dekking moeten hebben? Dan kunt u er nu voor kiezen uw gastouders de mogelijkheid te bieden om zeer gemakkelijk en voordelig via uw bureau de noodzakelijke aansprakelijkheidsverzekering te realiseren. Wij bieden ú deze mogelijkheid.

Mogelijkheden voor het gastouderbureau

  1. Collectieve gastouderverzekering via uw bureau waarbij uw gastouders standaard verzekerd worden (specifiek voor bemiddelingsbureaus).
  2. Of individuele regelingen voor uw gastouders. Eventueel rechtstreeks, danwel (bijvoorbeeld) via uw site. Wij bieden ú deze mogelijkheid middels een eenvoudige tool of link op uw web-site. Altijd in overleg.

Neemt u contact met ons op of vraag een offerte aan.

Noodzaak van een gastouderverzekering

Waarom hebben uw aangesloten gastouders een Gastouderverzekering nodig:

  • Ondanks alle zorg welke uw gastouderbureau voor gastouders verzorgt, is het mogelijk dat er iets onverwachts gebeurt.
  • Gastouders zouden zich voor kunnen stellen, dat indien er op meerdere kinderen tegelijk wordt opgepast, er toch eén kind even aan de aandacht ontsnapt. Mocht het kind juist dan van de schommel vallen, of op andere wijze schade ondervinden.....  Natuurlijk is het nooit bedoeld, maar het kan gebeuren.

Het kan zijn dat ondanks alle zorg van de gastouder, maar ook van uw bureau, de gastouder toch aansprakelijk is voor schade. (of aansprakelijk wordt gesteld). Aansprakelijkheid wordt bepaald door de wet. Als door het toedoen, of het nalaten, ook al is het onbedoeld, de gastouder aansprakelijk is of blijkt, kan de gastouder voor de financiele consequenties aangesproken worden. Dit is wettelijk bepaald.

Natuurlijk is een gescheurd kledingstuk wel te overzien, maar wat als er sprake is van serieus letsel?

Ook ziektekostenverzekeraars kiezen in toenemende mate de weg om eventuele aansprakelijke partijen kosten te laten dragen. Wellicht heeft u ook al eens de vraag gahad van uw ziektekostenverzekering of de medische kosten verhaald kunnen worden op een ander.

Dekking Gastouderverzekering

Onderdeel van de dekking is ook de juridische beoordeling of de gastouder wel aansprakelijk is. Zo ja, is er dekking. Zo nee, zal de claimende partij op de hoogte worden gebracht. Zo heeft uw bureau en uw aangesloten gastouder altijd zekerheid.

De gastouderverzekering van gastouderverzekering.nl voorziet er in, dat als de gastouder wettelijk aansprakelijk blijkt, de financiele consequenties geregeld zijn.

Familie als gastouder

Hoe nu als gastouder en gastkinderen familie of goede bekenden zijn? Niets is prettiger om te weten dat juist ook goede bekenden of familie zonder schromen de gastouder aansprakelijk kunnen stellen, de gastouder heeft immers een goede dekking. Hiermee kunnen “scheve gezichten” worden voorkomen en kunnen kosten worden verhaald.

Dan is er nog het volgende:
Een gastouder handelt in het dagelijkse verkeer, niet alleen met betrekking tot de kinderen, maar ook ten opzichte van andere partijen. Hierin is alles in het dagelijkse verkeer denkbaar.

 


Over Gastouderverzekering.nl | Contact | Inloggen | Disclaimer | Privacy Policy
© 2007 - 2021 | Gastouder Verzekering | Voor gastouder en bij kinderopvang