Home gastoudergezin als zelfstandig ondernemer ZZP

Veilig verzekeren:

logo qshops

logo geschilonline


gastoudergezin als zelfstandig ondernemer ZZP

Als gastouder inschrijven bij de Kvk

Als gastouder kan je je in laten schrijven bij de kamer van koophandel als zelfstandig ondernemer. Je kiest er dan voor om een eenmanszaak op te richten.
Het is niet verplicht om je in te laten schrijven bij de kamer van koophandel, maar het is wel aan te raden. Als je in de kinderopvang werkt ben je bijvoorbeeld niet belastingplichting (je hoeft geen omzetbelasting te betalen), maar je moet wel gewoon je inkomstenbelasting betalen.
Je inkomstenbelasting moet je ook betalen als je je inkomsten opgeeft als ‘neveninkomsten’ (dus als je niet ingeschreven staat bij de kamer van koophandel.

Voordelen inschrijven als ZZPer

Als jij je als gastouder in laat schrijven bij de kamer van koophandel, laat je inschrijven als eenmanszaak. Dit wordt ook wel een ZZPer genoemd (zelfstandige zonder personeel).
Als jij als ZZPer ingeschreven staat, heb je recht op meerdere aftrekposten. Bovendien mag je alles wat je nodig hebt om voor de kinderen te zorgen aftrekken van de belasting. Denk hierbij aan voeding, speelgoed, bedjes, lakentjes, luiers enzovoort. Je mag alleen de dingen aftrekken die je voor je gastkindjes gebruikt en dus niet de dingen die je voor je eigen kinderen gebruikt.
Als jij je dus als gastouder in laat schrijven als zelfstandig ondernemer/ ZZPer, dan heb je veel meer voordelen. Het nadeel is dat je verplicht bent om een administratie bij te houden met alle inkomsten en uitgaven. De belastingdienst of de kamer van koophandel kan je hier meer over vertellen. Financieel is het alleen maar voordeliger als je je in laat schrijven als zelfstandig ondernemer.

 


Over Gastouderverzekering.nl | Contact | Inloggen | Disclaimer | Privacy Policy
© 2007 - 2021 | Gastouder Verzekering | Voor gastouder en bij kinderopvang