Home Inrichting kamer bij gastouder

Veilig verzekeren:

logo qshops

logo geschilonline


Inrichting kamer bij gastouder | Gastouder Verzekering | Voor gastouder en bij kinderopvang

De woning van een gastouder

De inrichting van een woning van een gastouder moet aan strenge eisen voldoen. Zo moeten alle stopcontacten beveiligd worden waar kinderen bij kunnen. Bij een trap moet er een traphekje geplaatst worden. Eventuele electriciteit snoeren moeten worden weg gewerkt. Keukenkastjes moeten vast gezet kunnen worden of er moet geen toegang zijn tot de keuken. Daarnaast mag er geen enkel glas in een raam zitten. Als dit wel zo is, moet het raam worden vervangen of er moet speciale folie overheen geplakt worden.

Een achtertuin moet volledig omheind zijn en er mogen geen giftige planten in de tuin staan. Bovendien mogen er natuurlijk nergens in huis scherpe delen uitsteken.

Verder moeten de meubelen (ledikantjes/ campingbedjes, kinderstoel, box enzovoort) aan strenge veiligheidseisen voldoen en er zijn strenge eisen met betrekking tot brandveiligheid.

Inrichting kamer bij gastouder

Bij een gastouder is de inrichting van een kamer vaak gezellig. Het heeft een groot voordeel als er een speelhoek is gecreƫerd met boekjes, kussens, wipstoeltjes, speelgoed enzovoort. Zo hebben de kinderen een eigen plekje. Bij de inrichting van de kamer heeft de gastouder er rekening mee gehouden dat alles overzichtelijk en veilig is. Bovendien houdt een gastouder er bij de inrichting van een kamer rekening mee dat de kamer goed schoon te maken is.

De inrichting van een slaapkamer is niet nodig. Vaak staan er campingbedjes op de ouderlijke slaapkamer en/ of op een kinderkamer. Dit is misschien nog wel beter ook. Als kinderen slapen moeten ze niet afgeleid worden door allemaal speelgoed en leuke dingetjes. Ze liggen immers in bed om te slapen.

 


Over Gastouderverzekering.nl | Contact | Inloggen | Disclaimer | Privacy Policy
© 2007 - 2021 | Gastouder Verzekering | Voor gastouder en bij kinderopvang